Kontakt dla prasy

e-mail: lofty@lofty.gda.pl

Konkurs LOFT DESIGN 2013 rozstrzygnięty

Na uroczystej prezentacji w Gdynia Infobox - 3 grudnia 2013, poznaliśmy wyniki tegorocznej edycji konkursu na aranżację gdyńskiego loftu. Komisja składająca się z przedstawicieli organizatorów konkursu: Grupy Inwestycyjnej Hossa SA oraz Akademii Sztuk Pięknych przyznała nagrody o łącznej wartości 7 000 zł.
Zwyciężył projekt Katarzyny Rodziewicz, która na 5 planszach zaprezentowała niezwykle estetyczną przestrzeń, doskonale odzwierciedlającą potrzeby mieszkańców, zwracająca uwagę na atuty przestrzeni loftu, w szczególności jej dwukondygnacyjność, a także detale wpisujące się w ogólny pomysł na loft. Drugie miejsce zajęła Agnieszka Adamiak, najmłodsza stażem laureatka konkursu, trzecia nagroda trafiła do Jolanty Kwarciak. Przyznane zostały także dwa wyróżnienia - Roksanie Dobrzyńskiej i Aleksandrze Rychlińskiej. Wszystkie projekty wnętrz prezentują bardzo wysoki poziom artystyczny.
Uroczystość wręczenia nagród odbyła się z udziałem Prodziekana Wydziału Architektury i Wzornictwa dr hab. Tadeusza Pietrzkiewicza, dr hab. Beaty Szymańskej prof. ASP, dr Leszka Tempczyka prof. ASP, wiceprezesa Grupy Inwestycyjnej Hossa Zbigniewa Łytkowskiego oraz szefa Pracowni Projektowej Grupy Inwestycyjnej Hossa arch. Marcina Woyciechowskiego. Wystawa konkursowa potrwa do 8. grudnia.